OORLOGSBUIT; HET WALKÜRE SYNDICAAT

Het spannende vervolg op de debuut thriller Oorlogsbuit


In dit tweede deel van de 'Oorlogsbuit' reeks gaat Berend op zoek naar zijn grote liefde Sophie. Zij is ontvoerd omdat ze in het bezit is van een geheugenschijf met gevoelige informatie over het geheimzinnige "Walküre syndicaat", een groep hooggeplaatste en invloedrijke personen en gerund door de charmante maar bikkelharde Monica Kraus.
Zij gaat tot het uiterste om deze geheugenschijf, waarop de plannen van het syndicaat staan om een nieuwe rechts-extremistische wereldorde te creëren, weer in eigen bezit te krijgen. Het openbaar maken van deze data zal namelijk zeer ernstige gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de stabiliteit van regeringen.


Berend wordt in zijn zoektocht bijgestaan door een oude schoolvriend en computerdeskundige Pepijn Terol. Beide reizen naar het zuiden van Duitsland waar Sophie wordt vastgehouden in een ondergrondse bunker, hier ligt ook een grote historische en zeer kostbare buit uit de tweede wereldoorlog verborgen. Deze oorlogsbuit wordt beveiligd door Volker Schuhbeck, de rechterhand van Monica. Volker, die zelf hunkert naar macht en zeer invloedrijk is binnen het syndicaat, volgt zijn eigen agenda om haar buitenspel te zetten.

Berend beland in hachelijke situaties en moet vechten voor zijn leven én voor dat van Sophie maar zullen ze het beide overleven? Welke uiterst gevoelige informatie staat er op de geheugenschijf die niet openbaar mag worden gemaakt en welke rol speelt het verleden van Berend in dit alles?


‘Oorlogsbuit; het Walkure syndicaat’ is het spannende vervolg op de debuutthriller ‘Oorlogsbuit’ en gebaseerd op waargebeurde feiten en bestaande locaties.

WETHOUDER ADRIANE KEULEN OVERHANDIGD ‘OORLOGSBUIT’ AAN AUTEUR SANDER BOSSINK

Boekpresentatie 'OORLOGSBUIT' inmiddels een feit.

Zaterdag 8 december leek het wel alsof de geallieerden na bijna 75 jaar weer even terug waren op Limburgse bodem. Al vroeg in de middag stroomde de Kouvenderstraat in het centrum van Hoensbroek vol met authentieke oorlogsvoertuigen en liepen er diverse acteurs rond in originele oorlogskledij. Dit alles vanwege de boekpresentatie van de debuut thriller van auteur Sander Bossink getiteld ‘Oorlogsbuit’.


Het winkelpand aan de Kouvenderstraat, dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot ontvangstruimte voor de boekpresentatie, liep al snel vol met genodigden. Wethouder Adriane Keulen overhandigde rond 13:00 uur het allereerste exemplaar aan Sander Bossink en het boek Oorlogsbuit was daarmee een feit.

“Sander staat vooral bekend als zanger, presentator én organisator van het Oranje Festival Gebrook (hét

Koningsdag festival van Hoensbroek e.o.) maar kan zich inmiddels ook ‘auteur’ noemen en daar is Hoensbroek bijzonder trots op” aldus wethouder Adriane Keulen in haar openingswoord. Hoensbroek leeft en dat is maar goed ook, want ‘grote broer’ Heerlen overschaduwd regelmatig deze kleine onder-gewaardeerde gemeenschap in het noorden van deze gemeente. “Met dit soort initiatieven brengen we Hoensbroek weer terug op dekaart” voegt de wethouder er nog aan toe.


Met het uitbrengen van Oorlogsbuit gaat een droom in vervulling waarvan Sander niet direct had verwacht

deze te zien uitkomen. “Zo’n vier jaar geleden begon in met het schrijven van een verhaal, in eerste instantie alleen voor mezelf bedoeld. Ik had er ook geen haast mee dus soms schreef ik een hoofdstuk en daarna lag het weer drie maanden dicht. Begin dit jaar schreef ik het einde en zelfs toen dacht ik ‘dit is niet goed genoeg en hier zit niemand op te wachten’. Maar ik was toch nieuwsgierig wat men er van zou vinden en dus besloot ik deze zomer het manuscript eens toe te zenden naar een uitgeverij. Al vrij snel belde ze me op dat ze enkele passages hadden gelezen en enthousiast waren geworden, en het boek nu helemaal zouden lezen. Na zo’n zes weken kreeg ik het bericht dat ze zó enthousiast waren geworden dat ze mijn boek wilde uitbrengen. Ik was echt super verrast want dit had ik echt niet verwacht” aldus een trotse Sander die heeft aangegeven inmiddels al bezig te zijn met het vervolg op Oorlogsbuit. “Het boek heeft een open einde dus een tweede deel gaat er zeker komen en word wellicht nog spannender!”


Inmiddels is het boek te koop via de webshop van

uitgeverij Boekscout (boekscout.nl), via Bol.com

en te koop bij alle boekwinkels in Nederland en België.

En Sander gaat de komende maanden veel promotie

doen voor zijn boek middels ludieke promotie acties

en signeersessies, tevens is er een speciale Facebook-

pagina waar men alle ontwikkelingen kan volgen:

www.facebook.com/oorlogsbuit.


ISBN: 978-94-022-4948-4


Hier een kleine selectie van de vele foto's die gemaakt zijn

tijdens de boekpresentatie. Wil je alle foto's zien? Check dan

het speciale fotoalbum van Oorlogsbuit.

ANDREAS SWANE

Sander benadert in de herfst van 2018 de bekende Noorse Urbex fotograaf Andreas Swane vanwege de foto die je hier op de achtergrond ziet en welke tevens gebruikt word voor de boekcover van Oorlogsbuit. Andreas geeft al vrij snel zijn akkoord voor gebruik en is trots dat zijn foto op de cover siert van Sanders' debuut thriller.