BOSSINK

WETHOUDER ADRIANE KEULEN OVERHANDIGD ‘OORLOGSBUIT’ AAN AUTEUR SANDER BOSSINK

Boekpresentatie 'OORLOGSBUIT' inmiddels een feit.

Zaterdag 8 december leek het wel alsof de geallieerden na bijna 75 jaar weer even terug waren op Limburgse bodem. Al vroeg in de middag stroomde de Kouvenderstraat in het centrum van Hoensbroek vol met authentieke oorlogsvoertuigen en liepen er diverse acteurs rond in originele oorlogskledij. Dit alles vanwege de boekpresentatie van de debuut thriller van auteur Sander Bossink getiteld ‘Oorlogsbuit’.


Het winkelpand aan de Kouvenderstraat, dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot ontvangstruimte voor de boekpresentatie, liep al snel vol met genodigden. Wethouder Adriane Keulen overhandigde rond 13:00 uur het allereerste exemplaar aan Sander Bossink en het boek Oorlogsbuit was daarmee een feit.

“Sander staat vooral bekend als zanger, presentator én organisator van het Oranje Festival Gebrook (hét

Koningsdag festival van Hoensbroek e.o.) maar kan zich inmiddels ook ‘auteur’ noemen en daar is Hoensbroek bijzonder trots op” aldus wethouder Adriane Keulen in haar openingswoord. Hoensbroek leeft en dat is maar goed ook, want ‘grote broer’ Heerlen overschaduwd regelmatig deze kleine onder-gewaardeerde gemeenschap in het noorden van deze gemeente. “Met dit soort initiatieven brengen we Hoensbroek weer terug op dekaart” voegt de wethouder er nog aan toe.


Met het uitbrengen van Oorlogsbuit gaat een droom in vervulling waarvan Sander niet direct had verwacht

deze te zien uitkomen. “Zo’n vier jaar geleden begon in met het schrijven van een verhaal, in eerste instantie alleen voor mezelf bedoeld. Ik had er ook geen haast mee dus soms schreef ik een hoofdstuk en daarna lag het weer drie maanden dicht. Begin dit jaar schreef ik het einde en zelfs toen dacht ik ‘dit is niet goed genoeg en hier zit niemand op te wachten’. Maar ik was toch nieuwsgierig wat men er van zou vinden en dus besloot ik deze zomer het manuscript eens toe te zenden naar een uitgeverij. Al vrij snel belde ze me op dat ze enkele passages hadden gelezen en enthousiast waren geworden, en het boek nu helemaal zouden lezen. Na zo’n zes weken kreeg ik het bericht dat ze zó enthousiast waren geworden dat ze mijn boek wilde uitbrengen. Ik was echt super verrast want dit had ik echt niet verwacht” aldus een trotse Sander die heeft aangegeven inmiddels al bezig te zijn met het vervolg op Oorlogsbuit. “Het boek heeft een open einde dus een tweede deel gaat er zeker komen en word wellicht nog spannender!”


Inmiddels is het boek te koop via de webshop van uitgeverij Boekscout (boekscout.nl/shop), via Bol.com en te koop bij alle boekwinkels in Nederland en België. En Sander gaat de komende maanden veel promotie doen voor zijn boek middels ludieke promotie acties en signeersessies, tevens is er een speciale Facebookpagina waar men alle ontwikkelingen kan volgen: www.facebook.com/oorlogsbuit.

Wil je alvast de samenvatting lezen van het boek? Like dan zijn pagina en check het berichtje op de startpagina van @Oorlogsbuit.


ISBN: 978-94-022-4948-4Hier een kleine selectie van de vele

foto's die gemaakt zijn tijdens de

boekpresentatie. Wil je alle foto's

zien check dan het speciale

fotoalbum van Oorlogsbuit.

ANDREAS SWANE

Sander benadert in de herfst van 2018 de bekende Noorse Urbex fotograaf Andreas Swane vanwege de foto die je hier op de achtergrond ziet en welke tevens gebruikt word voor de boekcover van Oorlogsbuit. Andreas geeft al vrij snel zijn akkoord voor gebruik en is trots dat zijn foto op de cover siert van Sanders' debuut thriller.